Peneče vino je najboljše ko je hladno!

Za penino je najbolje, če je postrežena hladna...

Vedno ko boste postregli s penečim vinom ali boste penečo vino dobili na mizo v kakšni od restavraciji mora le ta, biti hladna in servirana v vedru ali v loncu z dodanim ledom.

Idealna temperatura serviranja penine je: 6-8 °C

Če je temperatura penečega vina preveč nizka je tako težje odkriti in okusiti arome same sestave penine.

Nasveti za hlajenje šampanjca

- Postavite steklenico v vedro z ledom za pol ure.
- Steklenico penine postavite na dno hladilnika za cca. štiri ure.

Pod nobenim pogojem steklenice penine ne hladite v zamrzovalniku in se nikoli ne poslužujte predhodno ohlajenih kozarcev (v nasprotnem primeru boste ob kar nekaj mehrčkov).

Galerija

Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič
  • Vrhunska - Penina Cvitanič